Happy Birthday... med flipside...

Ytterligare en låt som berör... Mig berör den här speciellt. Och med mig, många andra som gått igenom det jag, den här mannen och hans flickvän gjort...




Stora änglavingar kom till mig för att föra ett litet, litet hjärta tillbaka till evigheten. Tack!



Saxat från Dysnomia...

Alloj folks... Jag har en liten ovana som kallas "sno från Dysnomia" och som jag ägnar mig åt någon gång i vecka för skoj skull. Den här kvinnan skriver en hel del bra i sin blogg och idag hade hon lagt till ett YouTube-klipp som jag bara måste föra vidare. Låten heter "Livet som en värsting" och framförs av Rastegar ft. Nordman. Lyssna på texten. Jag kan skriva under på varje ord. Det är riktigt skickligt berättat. ( Nu var jag aldrig någon värsting, men jag har sett och hört tillräckligt många gå samma väg så jag vet vad jag säger.)






Och nu när jag ändå är inne och härjar på musik som finner plats i mitt hjärta så måste jag lägga till en viss Petter också, med låten "Säkert". Lyssna på texten. Det är en uppmaning från mias universum.  Därmed hej för den här gången!







Parfym och märken...



Jag är något
av en parfymsnobb. Mina parfymer köps inte på ica och får inte vara några kopior. Det ska vara någorlunda bra märken och det ska gärna finnas en doft för varje tillfälle. Mina favoriter till vardags är ett par av Tommy Hilfigers fräscha och sportiga sorter, Tommy Girl och Tommy True Star. Om jag ska dra en sväng på stan vill jag ha DKNYs Be Delicious, om jag vill vara söt och sockrig så vill jag dofta Tommy Hilfigers Tommy T Girl och om jag ska gå ut med min sambo bär jag Diors Pure Poison
Jag ogillar missbruk av parfym. Jag ogillar blandade dofter som inte trivs tillsammans, t ex kan en starkt parfymerad tvål skära sig med parfymen. Därav är det en fördel att välja svagt doftande tvålar och neutralt doftande hårprodukter. En annan sak som jag har märkt att en del inte uppfattar är hur en parfym kan skära sig mot en persons kroppslukt. Var och en av oss är liksom alla levande varelser begåvade med en alldeles egen individuell doft, den doften stämmer inte överrens med alla andra sorters dofter. Så ett tips är att verkligen känna på lukten av parfymen, alltså spraya på kroppen, innan köp. Gå med den, låt andra tycka till. Då kan det inte misslyckas.
Jag duschar mig i parfymen efter tips från Fab Five-gänget från tv.


Det är ett annat
litet tips jag kan föra vidare. Att spraya i luften framför och gå igenom det. Alltså inte spruta rakt på kroppen. Det ger en jämn doft och blir inte överdoserat, dessutom vill ingen gå omkring och lukta som en parfymfabrik... det är inte fräscht. Det är en hemsk upplevelse för den som lider av olika andningsbesvär att hamna bredvid en person som stinker starkt av parfym, och de tvingas till det dagligen i bussar och på andra offentliga platser. Rökare får mycket skit för samma sak, men för någon som har svårt att andas kan det vara lika besvärligt med parfym som det är med rök, och jag tycker att det är trevligt när alla tar hänsyn till varandra. Lider man av ett missbruk, som cigaretter är, så är det bra att ta hänsyn, men det gäller även gemene man som använder sig av parfym. Just my two cents.

Häromdagen kom min kärlek hem med en hudvårdsserie till mig som jag älskar. Tack Mickan för tipset! Boots No 7 står numera i mitt badrum och väntar på att få behandla mitt finniga ansikte till att bli ett mjukt och vackert ett. Då han köpte detta till mig kom han också hem med en hel packe med herrparfymsprover. Jippie! Min dag var gjord. Inte bara fick jag en hel hudvårdsserie, utan jag fick spraya och lukta och mysa i dessa underbara dofter. En av dem var Versaces Man, som jag bara älskade. Den är ett måste till mannens växande samling. I vanliga fall har han Hugo Boss Baldessarini som passar mycket bra på honom. En annan, som är alldeles nyinhandlad och som jag verkligen älskar är Burberrys Touch for Men.
Bland proverna kom också en parfym som fick oss att rygga tillbaka enbart på grund av namnet. Det var första gången jag sprang på Bruno Banani... "Not for everybody" är deras slogan... Och nej, det kan jag ju förstå. *asg* Alltså ärligt talat?!! Vill du gå omkring med en doft vars namn påminner om en brun banan? Brun banan ger åtminstone mig associationer som jag inte vill förknippa med parfym. Nåväl, när jag så googlade lite så fick jag också fram att Bruno Banani inte bara är parfym utan även kläder... T ex ett par ?sexiga? string...



Med detta avslutar jag dagens blogginlägg med att be om ursäkt till er som storgillar Bruno Banani... men come on... jag kunde verkligen inte låta bli. Parfymen var inget vidare... stringen är inte heller helt snygga... och namnet är i mina öron katatrof! Det enda jag tänker skämmas lite granna över är att jag inte vetat om detta märke sedan tidigare. Jag undrar om det kan ha med namnet att göra eller om det bara är det faktum att jag inte längre läser Elle från pärm till pärm? Jag får väl börja med det igen så jag hänger med lite bättre.

Ta hand om er därute i helgen!

07:00

Klockan ringer kl 07:00 här om morgonen. Inte alltid jag bryr mig om att gå upp, men idag gjorde jag det och har hittills hunnit städa köket (som rymde två stora maskiner disk på bänken... jättesunkigt), ge hunden mat, göra morgonfräschören (som numera tar en stund med alla krämer och medel som ska duttas och smörjas, masseras och gnidas), och jag har hunnit göra dagens smoothie och breda smörgåsar till både mig och mannen. Han gick upp ca en halvtimma efter mig idag. Mycket bra! =o) Det är lite sensation varje gång han kommer upp på morgonen och inte går och lägger sig vid den tiden. Ah, just det... jag har ju tagit emot valp också.

Dagen består av en del telefonsamtal att ringa, en promenad till banken för att se vad som hänt med min internetdosa och mina ?kommande? uppdrag på kontot. Jag vill att mina betalningar ska gå iväg typ igår, eftersom 27e var det datum jag satte dem på, men de har fortfarande inte kommit iväg och jag förstår inte problemet. Hoppas att de kan förklara på banken.
Jag måste också till affären och inhandla mer frukt till frukosten samt fler sockerbönor, salladsärtskidor och minimorötter att snacka på istället för choklad. Igår lyckades jag hålla mig borta rån godiset, nåväl... nästan iaf, till på kvällen då jag till slut gjorde chokladkakssmet i en liten mugg för att stilla sockersuget. Sjukt? Ja, en aning... men jag hade panik. =oP
Hade inte alla grönsaker varit slut så hade jag inte gjort det. Då hade jag hunnit i säng innan suget kom. Så japp... absolut till affären. Vad mer behöver jag göra. Tvätta lite. Sen får det vara bra för idag. Vet inte hur jag ska lyckas komma iväg till banken med en valp här hemma, men jag får försöka lösa det. Det ordnar sig.

Ost... I USA är det ost i precis allting. Rachel  Ray är på teven och hon kladdar i enorma mängder ost i all sina rätter. Tom i valpburgarna hon gjorde till sin hund igår var det ost. Ok, jag håller med om att det kan vara väldigt gott med ost, men exakt hur nyttigt är det för tarmarna? Jag tror på att allting är okej att äta, i måttliga mängder, jag är ingen liten hälsofascist, men när någonting blir överkonsumerat så tycker jag att det är oroande. Okej, just nu kanske jag överdoserar minimorötter och sockerbönor, men det är åtminstone efter vad jag har hört aningen nyttigare än fett, flöt och choklad.

Nu är det dags att ta morgonpromenix med hundarna. Mätt och belåten är jag, och de, och om jag bara slänger in en maskin tvätt när jag kommer hem så får jag lov att lägga mig på soffan och sova en stund till innan lunch. *ler*

God morgon Sverige!!!

Valpnos...



Söt, sötare, sötast?!

Tre i veckan...

Nu ska jag vara med i tre i veckan, för det tycker jag verkar kul. =o)

  • Lyckas du få tid över till dig själv?
Japp! Jag har all tid i världen bara för mig själv.
  • Om ja, vad gör du då? Om nej, varför inte?
Jag gör allt och ingenting. Det är för mig mer lyx att umgås med folk än att vara helt för mig själv. Låter kanske jätteensamt, men det är det inte. Jag har ett val, och jag tycker det är rätt gött att vara för mig själv numera. =o)
  • Om du hade en hel dag av ledig tid utan något ansvar för någon annan än dig själv, vad skulle du göra då?
Hmm... Jag skulle göra precis det jag gör nu. Sitta vid datorn, sitta vid tvn, leka med hundarna, skriva, läsa, äta god mat, sova och tja, bara vara.


Telefonsvarare...

Det var telefonsvarare hos läkarna jag ringde till. Lämnade mitt nummer och bad dem ringa mig. Kom på när jag pratade med den ena svararen att jag sa att jag haft ont sedan 14 års-åldern och tidigare än så, men att jag inte nämnde hur gammal jag är nu. Jag gillar INTE telefonsvarare. Jag ogillar också att lämna ut nummer så de kan ringa när som helst. Jag vill inte stå och redogöra viktig information i kön på ICA. Och när de ringere så vill jag inte heller undvika att svara av rädsla för att de inte återkommer.
Nåväl, får hoppas de ringer på en bra tid, då jag är hemma och vaken och pratbar.  =0)

Valpkräks luktar skunk. Ungefär lika illa som zoegas kaffe smakar. =oP Det blir lätt att det kommer upp igen när det stoppas in en massa ludd och småskit man kan hitta på de mest omöjliga ställena på golvet... Jo, jag har städat!
Här ska skuras golv om en stund, när vi har varit ute och kissat hundar.

Soo long!

Smoothie...

Idag ville jag börja dagen lite nyttigare än tidigare dagar den här veckan, då det inte blivit mycket till frukost alls och när jag väl ätit så har det blivit fet gratäng och massor av choklad. Eftersom mitt sockerberoende har skjutit i höjden sedan jag la ner cigaretterna tänkte jag börja kompensera med annat socker när suget kommer och sluta proppa i mig choklad vid varje tillfälle jag får. =0P
Min favoritfrukost är smoothie, och nu när jag har en mixer så känns det rätt onödigt att köpa dyr froosh, så nu har jag byggt en jättefruktbomb. Ingredienserna var en och en halv dl jordgubbsproviva, en banan, en kiwi, en halv mango samt en fjärdedels gajamelon. Syrligt men gott! Mättande också faktiskt.

Idag ska jag ringa runt till smärtläkare här i Gbg. Jag har ont som f-n och kommer inte ifrån det. Det är dags att börja bråttas med "da big almighty doctors" igen... Jag avskyr det, jag är rädd för det och det får mig nästan att börja lipa bara att tänka på det. Men men, det är bara där jag kan få en diagnos, och bara där jag kan få den hjälp jag behöver. Så, bara att ta tjuren vid hornen, och genom att vända mig till någon privat samt någon som är inriktad på smärta den här gången så kanske jag kan få lite mer vind i seglen än de där j-a allmänpraktiserande läkarna på vårdcentralen som bara vill ha det till psykosomatiska problem som bara kan avhjälpas genom antidepressiva och psykologer. Ursäkta utspelet, men jag är rätt less efter de 14 år jag har bråttats med vården för att bli tagen på allvar.
De påståenden jag fått är förutom psykosomatiskt;
* Växtvärk
* Ett revben för mycket? *s*
* En tvilling?? (jag hade en sensationslysten skolläkare i högstadiet tror jag, men han var en av de bättre jag träffat)
* Motvilja mot idrotten i gymnasiet och därav lögner till skolläkaren där... (ja, det gjorde mig rätt knäckt)
* Ungefär 30 gånger har jag fått konstaterat av olika experter i reumatologi att det inte är reumatism. Dvs inte ledgångsreumatism.
* Två gånger har jag fått höra att det eventuellt är fibromyalgi, en gång av en reumatolog som var en gudagåva... Han lyfte upp mig enbart genom att faktiskt tro på att min smärta var sann och genom att förklara lite om hur fibro fungerar och att han även om han inte kunde ge mig en diagnos där och då kunde konstatera att just fibro är det mest troliga.
Tills vidare skulle jag skaffa en läkare som jag kunde ringa till var gång jag fick ont, inflammationer, infektioner etc och få det dokumenterat för att komma tillbaka till samma reumatolog och slutligen kunna få en diagnos.
Han behövde alltså bakgrund för att kunna ställa en diagnos.
Idag anser jag att jag har den bakgrunden. Det är som ni säkert har förstått vid det här laget inte bara en gång jag varit och sökt för den här smärtan. Som kommer och går. I skov.
* Ja, det finns fler punkter på möjliga förklaringar, men jag minns inte alla på rak arm. Det vanligaste är iaf den psykosomatiska. Enkel att ta till? Förmodligen... Men jag har en anteckning i en journal ifrån den psykiatriker jag hade på öppenpsyk där det står att min värk INTE är psykosomatisk då den inte triggas speciellt av depressioner eller stress.
Då jag mådde som sämst hade jag nämligen ingen värk. Den kom tillbaka när jag började må bättre, och nu då jag inte är deppig det minsta så sitter den som ett ok över ryggen. Den kan triggas i gång av stressiga perioder men är inte helt beroende av dem.

Ah well... Nog om tråkigheter. Idag är det dags att ta upp kampen igen och det är lika bra jag ringer nu direkt annars kommer det inte bli av. Återkommer senare!

Läs om fibromyalgi här

Enkät...

Idag är det den stora stjäla från dysnomias-bloggen, tydligen. Hehe. Det skäms inte jag över. Här kommer en enkät.
En antingen eller-enkät.



Svart eller vitt: Svart

Skriva eller tala: Skriva

Öl eller cider: Cider, alkoholfri då...

Nagelbitare: Nope! Inte längre.

Mobil eller ipod: Iphone? =0P

Snygg eller charmig: Charmig

Lösgodis eller choklad: Choklad!!!

Frukt eller grönsaker: Grönsaker.

Film eller serie: Serie...

Festa eller softa: Softa.

Sommar eller vinter: Vår?

Fredag eller lördag: Lördag

Ljus eller lampa: Ljus

Kärlek eller vänskap: Vänskap.


I'm sexy....

Steaming sexiness! Men bara när jag har lust.



Do the test on http://www.sexgage.com/

Auktionen avklarad...

Igår gick mina Lisa Larsson-figuriner iväg för 2700 kr. Rätt okej. Av det kommer jag få 2100 kr insatta på mitt konto inom femton dagar. Bra skit. Bättre än att ha dem liggande i källaren av rädsla för att barnen ska ha sönder dem. De hade nyligen sönder en annan dyrgrip för mig vilket gjorde mig ganska uppriven. En stor röd kartellampa som hade passat alldeles utmärkt härinne. Det är underligt att barn inte kan lita på att någonting är ömtåligt när man säger till dem utan att de måste testa det.
Nåväl. Someone hade ju rätt i att lampan åtminstone är ersättningsbar, barnen är det inte. Även om jag inte kommer kunna skrapa ihop pengar till en likadan lampa... åtminstone inte en ny och knappast det här året.



Valp har nu efter att ha vilat mig varm och mjuk på min mage knallat iväg till sin egen dyna och lagt sig. Jag behöver komma på fötter och städa golv (innan valp gör det) och laga mat... fixa med tvätten och packa upp efter resan.

Jaaaa..... jag skaaaaa..... snart... sen.... strax och om en stund. =oP

Hon är här...

Klockan 07:20 ringde det på porten och upp kom en liten tax/stövarefröken vid namn Tia. 14 veckor gammal nu i dagarna och kaxig som en hel liten råttunge. Inte helt olikt en heller. =0P
Pasha tog emot henne med glatt humör och de kom fram till att de gillar varandras sällskap. Även om den äldre damen kan bli lite trött och skeptisk mellan varven.



Den som tog nyheten med minst lycka var katten. Vad i hel***** gör den där saken här? Ta BORT!!! Just när här blivit lugnt igen så ska du släpa hit en sån där. Ja, vad det nu är... Det ser ut som en hund, det låter som en hund... jag antar att det är en hund... En liten, fjantig och helt säkert jätteirriterande hund.
- Kommer du hit så river jag dig, bara så du vet. Du kommer få ont, ont i nosen för jag är en stor och mycket farlig katt. *muttrar*



Men vad bryr sig en valpis om det när det finns märgben att tugga på, en skön kudde att ligga i som är alldeles sin egen och en stor hundkompis som hon kan leka med så mycket hon vill?
- Jag kan sitta här och förundras på avstånd av dig, din pälsboll, så får du vara hur tjurig som helst för du kan inte stoppa mig!




Men nu har lugnet lagt sig. Jag kan tala om att det inte är helt enkelt att fotografera en hyperaktiv taxunge med en mobilkamera. Den enda bilden jag lyckades få något sånär bra blev, som ni ser, tagen i motljus... Den stora Pashan har sagt ifrån att nu sover vi, och efter att ha förvissat sig om att hon inte hade någon mjölk att tutta i sig så la sig även Tia.
Så här fina är de tillsammans.



Over and out!

Det har regnat...


Regnet har fallit outtömligt precis hela dagen här nere i Skåneland. Vi fick köpa stövlar till killarna för att kunna vara ute.
Något Niimis blev det alltså inte, ingen sightseeing utomhus över huvud taget. Vi åkte till flygmuseet istället och tittade på flygplan, provsatt och "åkte panoramaflyg med en nybörjarpilot"... Vi krashlandade fram och tillbaka på banan, studsade lite men kom "ner" hela och fina. =0) Det påminde om gamla Cinema på Liseberg.
Barnen tyckte det var jättehäftigt med alla maskiner, robotar, uiformer och annat plock som fanns där. Själv var jag väl lite smått uttråkad, vilket jag naturligtvis inte visade grabbarna i gänget.
Vi stannade inte så länge. Barna fick köpa var sin souvenir och så bar det av till affären. Inhandlade råmateria för att bygga raggmunk med rimmat fläsk och åkte sen hem och gjorde det medan barna lekte ute i regnet. Regn, regn, regn....
En semesterdag tillsammans med barnen i Skåne.... och så regnar den bort.




I morgon kanske jag får ett nytt jobb. Den första av de hundar som jag tänkt mig passa hemma i stan om veckorna nu när jag ändå inte har någonting annat för mig. En liten valpusling på femton veckor. *ler stort* Nu blir det valpgos i kubik och kvadrat på Stampen. Om jag får jobbet vill säga, det återstår att se i morgon kväll. När vi har bilat till Falköping och  lämnat barnen och efter det tittat förbi mor och far innan vi landar i Götet igen.

Jag irriterar mig rätt friskt på detta regn, jag gillar inte att lämna arbeten halvgjorda, får se vad jag hinner med i morgon. Vid två åker vi hemåt. Då är det färdigsemestrat för Mia. Och nu är det klart dags för sängen. Nattinatt!

Jag äger korgen...

Pasha är så förutsägbar, tydligen. Hahaha. Hon intog ett nytt ställe i hallen som vaktpost, under ett litet bord som står där som hon med mycken möda får plats med allt utom benen. Hon har också intagit Tottes korg. Totte är hunden som bor i det här huset i vanliga fall, och han är en ganska rejäl bit mindre än Pasha. Men skit i det! Det är numera MIN korg, säger hon. Inte så jättebekvämt alla gånger, men det går an, bara jag får äga den.



Igår var vi i Danmark. Det var jättemysigt att bara åka över en sväng för skoj skull och för första gången i mitt liv gå på Ströget i Köpenhamn och inandas atmosfären. Tyvärr slutade dagen med svåra smärtor i svank och nacke, så jag fick sitta lite på nålar på hemvägen ibumetin till trots. Idag är det bättre, än så länge, och jag hoppas så klart att det får fortsätta vara det. Jag är inte det minsta sugen på att börja springa hos läkare och annat sånt just nu. Jag vill vänta.

Idag är det trädgårdsarbete som gäller. Jag tänker trotsa regnet och ge mig ut i rabatterna. Gräset behöver klippas, men det får väl vänta tills det är lite torrare kanske, rabatten ska grävas klar och blommor ska planteras i utekrukorna.
I morgon ska vi bege oss uppåt landet igen för att hämta killarna bus. Eventuellt, om det inte blir alldeles på tok för långt att åka (tidsmässigt), så återvänder vi för att semestra i ett par dagar till. Det hade ju inte suttit fel med lite fint väder i så fall. Sol tack!
Hur ska jag göra med kaffet? Maja, jag är ledsen, men ditt kaffe smakar skunk! =oS Kan det vara gammalt eller nåt? Jag öppnar det nya paketet och ser om det hjälper, annars får jag nog säga att Zoega går fetbort i min värld.

Ha en underbar dag!!!!!!!!

Snott från en kompis kompis... ;-)


A is for age: 28
B is for booze of choice: Haha. Allt som fanns i närheten var favoriten det sista. Nu dricker jag inte en droppe.
C is for career: Mamma.
D is for your dad's name: Ingemar
E is for essential items to bring to a party: Kärlek.
F is for favourite song at the moment: Dido's "Life for rent"
G is for favourite game: Yatzy och 10 000
H is for home town: Göteborg
I is for instruments you play: Tvärflöjt
J is for jam or jelly you like: Skogsbärssylt
K is for kids: Två. Egonen och Olloll
L is for living arrangements: Sambo
M is for mother's name: Inga-Lill
N is for name of your crush: ...
O is for overnight hospital stays: En månad?... minns inte mer än att det var vääääldigt länge.
P is for phobias: Mina fobier minskar mer och mer, nu kan jag tom leva med att ha en levande spindel i sovrummet.
Q is for quotes you like:  Sök på citat Lady Ansor (hette hon så?) och Winston Churchill. De har haft en del underbara ordbyten.
R is for relationship that lasted the longest: Fem år.
S is for sartorial style: Bekvämt.
T is for time you wake up: Tio-elva
U is for underwear: Bomull om jag får välja.... men en del spets blir det också.
V is for vegetables you love: Broccoli....
W is for weekend plans: Helgen ska spenderas med barnen! =oD
X is for x-rays you've had: Ingen aning hur många ggr jag var nere när jag låg inne, och så nån när läkaren misstänkte ett revben för mycket eller en liten "tvilling" i min axel när jag fick första riktiga slängen av ?fibro?.
Y is for yummy food you make: Om jag lyssnar på andra så är det korv stroganoff.
Z is for zodiac sign: Fisk.

Sorg...

Idag går mina tankar till en vän i hennes sorg...



Jag ska be min ängel att h*n visar din pappa vägen till lycka och lek.
Och jag vill be dig att inte tvivla på dig själv och din förmåga. Med kärlek kommer du äga hela situationen. Men äg inte mer än din egen del vännen. Kärlek och massor av styrka till dig.

Psssssssssssssssssssssst.....


En gammal dikt...

Den är skriven i mitt nuvarande förhållande. Med tanken på hur lätt det är att tappa fokus på kärleken och istället distansera sig från varandra. Det går upp och ner i relationer, det ska det göra, men när det blir så försummat att den enda tanken på befrielse från smärta är att lämna förhållandet då har det gått för långt. Då har det gått över gränsen för vad vård av kärleken kan tillåta.

Det kan komma en tid...

 

Det kan komma en tid
även för oss,
då vi står inför varandra
frågande.

Då känslorna vi har nu
känns avlägsna
och vår tid tillsammans
tas förgivet.

Vi kan komma att stå
som främlingar
på vardera sida
om sanningen.

Våra viljor skiljer sig
och ingen av oss
är beredd att kapitulera,
stå tillbaka.

Så låt oss vårda det vi har nu
och göra varje dag till ett underverk.
Vi kan gå sida vid sida
och hålla varandras händer
genom berg och dalgångar.

Vi ser på varandra
och uppfattar miraklet
att just vi två får möta dagen tillsammans.
Vi skrattar, gråter och strävar
mot nya mål och nya erfarenheter.

Och vi väver ett gemensamt nät
där kärnan är någonting som är större än livet,
större än döden.
Vi lever nu och här, i gemenskap.
Vare sig vi delar fysisk närhet eller endast psykisk,
så är det, i vårt allt, centralt.

Vi älskar.

Nu ska jag åter ut och bruka jorden. Innan jag lägger mig idag ska jag städa upp både därute och här inne. Det har blivit lite stökigt. Hicka har jag, den håller i sig. Kommer varje gång jag sätter mig i den här soffan. Knasigt.
Ha det gott gott folk.
soolong...

Jag är ...

Jag är sugen. Ständigt sugen. Nej, nu överdrev jag visst lite. Sugen är jag, och det sitter i ca en minut varje gång det kommer, suget. Ca en gång i timmen. Men jag har ingenting att dämpa det med. Ska nog knalla iväg till ica en sväng.
Kanske blir jag större runt magen av att lägga ner nikotinet, men ärligt talat så är det väl värt det. Jag luktar numera jag, och jag slipper harkel, hostande och ont i lungorna. Jag behöver inte gå ut och stå i regnet och huttra. Jag behöver inte vara rädd för att min tändare inte ska fungera och jag behöver inte skramla ihop mynt för att kunna köpa ett paket cigg.
Det är skönt! Det enda som inte är skönt är abstinensen, men jag har snart gjort två veckor och en vecka till så bör de värsta besvären vara över. De blir mindre och mindre för var dag som går.

En bra sak är att vara sysselsatt. Hela tiden. Jag ska ut till landet igen, som idag ser mer ut som ett trädgårdsland än som en skogsdunge. Det är inget roligt land. Mängder av kishkål och mördarsniglar. När jag är klar med det däremot så kommer både kål och annat vara ett minne blott. Så länge det bara räfsas och rensas i tid i fortsättningen och inte tillåts växa igen. Jag stod och hörde mig själv säga "Det måste finnas ett bättre sätt!" och menade att det inte är det snabbaste att gräva med spade, vända och skaka ur. Det finns ett bättre sätt. =oP Jordfräs kallas det. Det finns också hackor som är lättare att hantera. Tyvärr finns de inte i boden i den här trädgården bara. Men det går ändå. Det tar bara lite längre tid. Och tid, det har jag!

Thank God I'm a countrygal!


http://www.youtube.com/watch?v=FrJJb1ldBVs

Sköna grabbar. De skulle gärna fått komma hit och hjälpa mig!
Såååå... back to work!

Dagens done...

Idag har jag grävt i landen och hittat potatisar. Små pluttar och stora rejäla. Dem ska jag skala och koka och smaska på njutningsfullt innan jag knaprar på äpplet jag plockade ur trädet förut. Kanske skulle jag bryta ett par rabarber och göra kräm till morgonen...



Jag tycker det är vackert. Naturliga saker är vackert.



Det här trädgårdslandet, som av Maja kallas landet från helvetet, är det jag ska ta itu med under veckan. Bland annat.



Pasha göttar sig i det gröna. Snacka om att hon njuter ikapp med mig av att bara kunna knalla rakt ut i trädgården.
Frågan har återkommit fler gånger idag än tidigare; Vad f-n gör jag i stan?



Vaff! Sin storlek till trots så låter hon som en dvärgpincher när hon skallar. Åtminstone då hon är på lekhumör. Min hund kommer upp i höga C. Hon är hundvärldens Mariah! =OP



Och det här är dagens slutresultat.

Vet ni vad det riktigt skrämmande är? Jag har varit ifrån landet såpass länge att jag tycker att tvestjärtar, gråsuggor och spindlar som kravlar omkring i rabatterna är superduperäckliga.
Damn... nu blev Pasha stungen i munnen av en geting... Bara att vänta och se hur det går. =o(
Dessa kryp. Jag stannade upp förut och tittade ordentligt på en tvestjärt. Den var röd och svart i ett jätteläckert mönster. Så länge den bara var där, stilla, så var den riktigt läcker. Men den rörde sig till slut... och då var det roliga över. *ryser*
Spindlar har jag alltid varit lite smårädd för, men de har funkat okej utomhus. Andra kryp har jag däremot aldrig reagerat på tidigare. Jag känner mig jättefjollig. Bara att fortsätta och vänja mig igen.

Jag har druckit alldeles för mycket kaffe idag. Sådär så att jag skakar lite och känner mig trippig. Dags att äta. Det blir kinamatsrester sedan igår. Smask!

Lllllaaaterrrrrrrrr!

Och ytterligare en enkät....

Lite längre den här gången....

1. Hur gammal är du om fem år?
33 år, young and kickin'

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Min hund, någon annan kommer inte i min närhet idag.

3. Hur lång är du?
158 cm... Liten men naggande god.

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Borta med vinden... tror jag... eller nej... jag såg en efter det ihop med sambon... Little Nicky.

5. Vem ringde du senast?
Jag försökte nå mina barns far, men han hade telefonsvarare på...

6. Vem ringde dig senast?

Maja.

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
"Oh men jag måste hinna ner och hälsa på innan juh ^^"

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Skicka sms...

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Gifta. 40 år var det i februari i år. Häftigt.

10. När såg du senast din mamma?
För nån vecka sen i Slottskogen.

11. Vilken ögonfärg har du?
Gröna. Irrrrish grrrreen.

12. När vaknade du i dag?

tio...

13. Vilken är din favoritjulsång?
Julvisa i finnmarken. Skriven av Dan Andersson och är en otrolig skildring av Sveriges landsbygd och skog...

14. Vilken är din favoritplats?
Oj... Jag minns knappt att jag har någon längre. Men vid vattnet är nog en bra sammanfattning.

15. Vilken plats föredrar du minst?
I oron... oavsett var jag befinner mig.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
På landet, i min egen lilla ö av stillhet.

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Öppna garderobsdörrar och drömmar om att mamma försvann.

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Minns inte...

19. Hur stor är din säng?
180 cm

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Bärbar.

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Utan.

22. Hur många kuddar har du i sängen?
12-13? Jag tror vi har såpass många.

23. Hur många landskap har du bott i?
1, Västergötland i mitt hjärta.

24. Vilka städer har du bott i?
Falköping och Göteborg, resten är inte stora nog att kallas städer.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Barfota, helt klart.

26. Är du social?
Jadå.

27. Vilken är din favoritglass?
Det varierar, men den som följt mig längst är Magnum. Vit, classic eller mandel.

28. Vilken är din favoritefterrätt?
Jag äter ytterst sällan efterrätt... men okej då... blåbär med mjölk och socker är jättegott.

29. Tycker du om kinamat?
Jadå.

30. Tycker du om kaffe?
Japp... trots att jag inte började dricka det förrän jag fyllt 27. *s*

31. Vad dricker du till frukost?
Kaffe och proviva.

32. Sover du på någon särskild sida?
Ja, höger.

33. Kan du spela poker?
Ja, kan inte alla det i dessa tider? Men jag är faktiskt inte helt säker på reglerna, spelar inte ofta.

34. Tycker du om att mysa/kela?
Ja, vid rätt tillfälle.

35. Är du en beroendemänniska?
Höhö... ja.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Inte personligen, men jag känner till ett para stycken.

37. Vill du ha barn?
Jag har två knattar och är mer än nöjd. VIll inte ha fler.

38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska, un petit peau franska och un poko castelliano.... Med stor reservation för stavningen, för det är uttalet jag kan, inte text.

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Nej, även om dret har behövts ett par gånger.

40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet. Fast hellre på det än i det. :)

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Upplevelser.

42. Äger du dyrbara smycken?
Ja.

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Inget just nu.

44. Kan du rulla med tungan?
Japp!

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Den roligaste.... *funderar* En onämnbar...

46. Sover du med gosedjur?
Jag har gjort i många, många år... men nu är han på semester i barnens gosedjursbinge. Min lejonell... Ska nog ta tillbaka honom.

47. Vad har du för ringsignal?
Jag har min son som är 3 år (då) och rabblar Jagälskardigjagälskardigjagälskardigjagälskardigjagälskardig....

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Nej

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
En kudde med ett vitt hjärta på.

50. Flirtar du mycket?
Jadå... det gör jag nog. Åtminstone uppfattas jag så.

51. Kan du byta olja på bilen?
Absolut! om någon visar mig hur....

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nej, jag har inget körkort.

53. Vilken var den senaste boken du läste?
Samtal med Gud.

54. Läser du någon dagstidning?
Nej, jag blir så arg och ledsen av nyheterna.

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Nej.

56. Dansar du i bilen?
Japp. Det händer.

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
Rix FM, som pendlade mellan Gbg och Borås närmast personlighetskluvet... det var lite roligt faktiskt.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Dagboksanteckningar i natt. "Mia. Jag älskar mig!"

59. När var du i kyrkan senast?
Jag var inne i Domkyrkan för att låna toaletten (vilket inte gick) för en månad sedan ungefär.

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Karl-Gunnar. Han var grym. Kunde allt.

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
Vet inte... jag minns att vi tältademycket när jag var jätteliten, men vet inte hur länge vi brukade vara borta.

Jag var tre månader när jag tältade första gången.


Djupdykning i sminkväskan...

Hur naturlig är du?
Du har….

(x) En plattång
(x) En locktång
(x) Designparfym
(x) Mascara över 100 kr
(x) Fondation över 200 kr
(x) Ögonfransböjare
( ) Olika borttagningsmedel
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
(x) Läppglans över 100 kr
(x) Hårinpackning
(x) Bodybutter
(x) Bodylotion
(x) Parfym över 300 kr

Du …

( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder fondation varje dag
( ) Använder mascara varje dag (nästan iaf, mer regel än undantag)
( ) Använder kajal varje dag
( ) Avänder läppglans varje dag (se ovan)
( ) Använder bodybutter varje dag
( ) Använder bodylotion varje dag
( ) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag
( ) Tränar på Gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad

Du har…

( ) Tonat håret
(x) Färgat håret
( ) Hårförlängning
( ) Piercat dig
(x) Tatuerat dig
( ) Tagit hål i öronen

Totalt:

0-10 Yeey! Naturligtvis naturlig tjejen!

10-15 konstgjord behandlad blomma

15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.

20-25 Fryst jordgubbe.

25-30 Barbiedocka. Bara plast


Hahaha... jaha... konstgjord behandlad blomma... är det bra eller helkass? Skulle det inte kunna vara en vanlig blomma som står i behandlad jord men inte blir speciellt ompysslad i övrigt? Jaja, kul iaf. ;-)


Mobiltelefonenkät

Har du pussat nummer 2?
Hehe, nej men jag har pussats med hennes hund. Hon driver hundpensionat i miniformat och hade Pasha när vi var i USA.

Vad har du för relation med nummer 20?
Hon är en av de viktigaste personerna i mitt liv. Min sponsor och väldigt nära vän. KRAM på dig!

När ska du träffa nummer 30?
Jag hoppas det blir snart igen. Fia.

Är nummer 18 söt?
Jaa. Min bror är jättesöt.

Vad var ditt första intryck av nummer 13?
Ojojoj, henne lurar man inte. =)

Gillar du nummer 14?
Ja. Hon var en av de första som hjälpte mig in i nykterheten.

Har du träffat nummer 3 den senaste månaden?
Nej. Och jag ska helst inte träffa henne igen. Henne raderar jag. Och då blev nummer tre en nära vän till familjen och ja, henne har jag träffat relativt nyligen.

När ska du träffa nummer 26 nästa gång?
Det blir väl när jag hämtar eller lämnar mina barn. Hon är deras faster.

Är du nära vän med nummer 23?
Ja. Men vi pratar inte ofta. Jag hoppas att han söker upp mig när han behöver hjälp.

Har du gått på bio med nummer 4?
Nej. Men det vore kul. Vi har däremot sjungit gospel ihop. :)

Skulle du kunna gå ut med nummer 35?
Nej. Det är mina barns kusin. =)

Vad pratar du och nummer 5 oftast om?
Gamla tider... Högstadiet och vänner från den tiden.

Skulle du kunna ge nummer 9 en kram?
Ja. Absolut. Hon har betytt mycket för mig i det förflfutna.

Vad har du och nummer 24 för relation?
Min första kärlek. =) Det är nog sant att den aldrig rostar helt. Även om vi idag bara pratar någon gång om året så betyder han fortfarande en hel del för mig och jag grät lyckotårar när han ringde från BB och berättade att de fått sitt första barn han och hans sambo.

Vad skulle du vilja göra med nummer 25?
Jag skulle vilja träffas och låta barnen leka. Prata om livet, lyssna på gammal musik och skratta ihop med er.

Vad är det bästa med nummer 8?
Att hon är sig själv och står för det.

Brukar du och nummer 16 träffas?
Japp. Hon är mina barns farmor. Träffar henne mer sällan nu än förut då vi bodde grannar och hon hjälpte mig med barnen väldigt mycket.


Mia Kelekia

Jag var bjuden på ett bröllop 080808 kl 16:00 i en liten by i en stor skog mitt ute i neverland. Klockan 16:30 tror jag vi hittade fram och hann tyvärr bara se halva vigseln, men OJOJOJ så fint det var.
De stod där, vitklädda, under björkarna där två bäckar möttes och prästen sjöng till akustisk gitarr och höll ett alldeles lagom tal som var fyllt av glädje och den kärlek som liksom omslöt oss allihop som var där.
Vi avslutade med sinnesrobönen, och jag kan lova att jag fick trycka tillbaka en och annan tår där och då. Och det var inte sista gången under vigseln. När jag äntligen fick se brudparet framifrån och hur vackra de var båda två men speciellt bruden... då fick jag svälja ner en stor lyckoklump igen. Och ytterligare åtskilliga gånger under de tal som utdelades under middagen efteråt. Aldrig har jag varit på ett så känslofyllt och varmt bröllop, aldrig på någon tillställning över huvud taget som varit så full av kärlek så att luften vibrerat och människorna omkring mig gått med stora saliga leenden.
Samtligas själar sken starkt den kvällen, och den fick mig att känna en hel del som jag inte känt på länge. Tack finaste brudpar för det!

På bröllopet var det hawaiianskt tema, då brudgummen är född och halvt uppvuxen på Honolulu, eller minns jag fel?
De hade kommit på att göra om allas namn till motvarande hawaiianskt, så att gästerna fick plocka (gissa) sitt namn från tavlan och fästa det på sig som namnskylt. Mitt namn var lätt att finna då jag var den enda på plats med dubbelnamn.
Mia Kelekia.
Jag gillade det. Massvis. Och nu kan jag inte låta bli att använda mig av det, därav mitt bloggnamn.
Tack till brudparet. Igen.

Tack också till min lille bordsgranne, som fångade mitt hjärta både en och tio gånger under kvällen bara av att lysa så starkt. Tänk att en sexåring kan ge ett så starkt intryck bara av att vara. Och alla ni andra som var där och gjorde kvällen till ett mirakel. Tack.

Jag önskar jag hade en bild från bröllopet att lägga upp här, men det har jag inte och jag har inte heller fått lov att göra det, så istället lägger jag in ett annat passande foto...



ALOHA AKU, ALOHA MAI
Ha en fantastisk bröllopsresa!!!

No... I eated it...



and I want more! Pleeeeease give me more.....

Jag?

Ärligt stulen bild från da internätet.  Det här är, enligt en mycket nära vän, jag. Tycker ni? Är det likt?

Enligt en nära vän är det här jag i ett nötskal.

Vad tycker ni?

Ny blogg...

Idag blev jag inspirerad att starta en ny blogg.
Jag har funderat på det ett tag men inte vetat om jag skulle starta en anonymt eller om jag skulle starta en så här. Jag har en blogg sedan tidigare, eller två rättare sagt, men jag kommer inte igång med dem igen. De känns som om de tillhör ett avslutat kapitel i mitt liv.

Om jag skulle startat en anonymt så skulle jag kunnat skriva mer om min livsrehabilitering och kanske mer detaljrikt kluttrat av mig om saker jag gjorde och ångrade, lekar jag lekte och annat sånt som har med andra människor att göra. Men jag ska inte göra det. Jag väljer att skriva utifrån mitt nuvarande liv. För gårdagen är passerad, den kan jag inte ändra på. Morgondagen vet jag ingenting om. Idag däremot, vet jag precis vad jag har framför mig. :)

Om ett par timmar sitter jag på tåget mot Ängelholm för att där möta upp en finaste vän på stationen och åka hem till henne.
Jag ska vakta hennes hus och göra en resa i hennes trädgårdsland. (Vilket verkar vara ungefär lika trassligt som mitt inre.) Jag ska reda ut tovorna i det under veckan, och under tiden hoppas jag på att en och annan klarhet också dyker upp i mitt innersta inne.

Den enda frågan jag ställer mig är: Vad skulle kärleken göra nu?

RSS 2.0