Pasha är sjuk...

Den fjärde december åkte vi in akut med Pasha till djursjukhuset då hennes öga var rött och inflammerat. Det visade sig vara ett sår på hornhinnan och hon fick antibiotika och ögondroppar som skulle hjälpa läkningen. På återbesöket den tionde december var såret helt läkt och vi passade på att ta ett prov på en knöl som Pasha hade på bröstet och som växt en del den sista veckan.
Knölen visade sig vara en cancersvulst och behövde opereras bort för att skickas till analys, där de skulle kunna avgöra om det var en elakartad eller godartad sort. Den 21e december åkte hon in på operation och knölen avlägsnades, såret vätskades i några dagar innan det såg ut att läka ihop fint. I går gick vi ut på morgonpromenaden och då rann det åter igen vätska från såret, det visade sig att stygnen hade gått upp i mitten och blottade ett stort vätskefyllt hål. Vi fick åter igen åka in och efter en snabb bedömning så togs hon åter in på operationsbordet. Tumören var potentiellt elakartad och kan tydligen orsaka komplikationer vid läkning, i de fall det finns rester kvar efter ingreppet. Nu sade både analysen och veterinären att tumören hade fria kanter, men detta är alltså fortfarande oklart. I annat fall är det en enkel infektion. Vilket som så fick de igår ta ytterligare lite mer i kanterna och skicka in ännu ett par prover till analys för att se om det är cancerceller eller infektion som ställer till det. När hon skickades hem efter första operationen så fick Pasha endast smärtstillande och antiinflamatoriskt, ingen antibiotika då de sa att detta inte var rutin vid ett såpass enkelt ingrepp. Den här gången fick hon gå hem med både antibiotika och fortsatt antiinflamatoriskt och smärtlindrande. Det är ingen katig hund jag har just nu. Hon ligger vid mina fötter med en ramoneströja på sig (för att inte kunna komma åt att slicka och för att slippa den hemska tratten) och muttrar då och då åt världen för att tala om att det vore skönt med tystnad och lugn och ro.

Försäkring... Det riktigt beska i den här mardrömmen är att vår nytecknade försäkring inte täcker kostnaderna för dessa ingrepp. Jag tecknade försäkringen den tjugoandre oktober och fick då en karenstid på 30 dagar vari om något uppstod ingen ersättning skulle utbetalas. Detta pga att jag inte hade en försäkring sedan tidigare, vilket i sin tur är pga att ekonomin inte tillät det. Hon har varit försäkrad men jag blev av med min inkomst och försäkringen förföll.
Anyhow... Den tjugoandre november var karenstiden över, och därmed skulle Pasha vara helförsäkrad. Idag fick jag besked från försäkringsbolaget.

" Besked i skadeärende

Vi har mottagit din skadeanmälan. Någon ersättning kan inte betalas ut. Den veterinärmedicinska bedömningen visar att skadan ( hudbesvär ) som Pasha lidit av har sin begynnelse under karenstiden.

Pasha är införsäkrad 2009-10-22. Vid undersökning 2009-12-10 är anemnesen "knöl på bringa för ett par veckor sedan."

Eftersom besvären har sin begynnelse under karenstiden får du en reservation på försäkringen avseende nybildningar och komplikationer.

Med vänlig hälsning
Folksam Djurförsäkring"

Om ni räknar
tillbaka fjorton dagar from den 10e december. Vad får ni för datum då? Jag är iaf ganska säker på att det ligger efter att karenstiden gått ut. Men så anser inte folksam, och därmed måste vi nu fatta det fruktansvärt tunga beslutet att om det blir någon mer komplikation så måste vi välja att ta bort vår Pasha.

 


RSS 2.0