Enkätett!

REGLER: Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, kopplade till dig, inte påhittade eller ljug. Du får inte skriva samma sak två gånger, inte använda ditt namn som svar mer än 1 gång!

1. Vad heter du: Mia-Terese Andersson
2. Ett ord kopplat till dig på 4 bokstäver: Måne
3. Flicknamn du gillar: Minna
4. Pojknamn du gillar: Malte
5. Yrke: Mamma
6. Färg: månvit
7. Klädesplagg: Midjerem
8. Mat: MATMATMAT
9. I badrumsskåpet: Mach 3
10. Plats eller stad: Mariedal (ett hus jag en gång kände)
11. En giltig orsak till att komma för sent: Manfall.
12. Ett uttryck: Mod ger makt! sa kärringen, stångades med tjuren.
13. Film: Mitt liv som hund.
14. Dryck: Mineralvatten
15. Band/musik: Miramar.
16. Djur: Myshund.
17. Gatunamn: Mångatan...
18. Bil: Motorlös...
19. Sång: Midsommarvisa
20. Aktivitet med flera deltagare: Mulande.

Månadens kompiscitat...


"Judarna har ju ingen gud."

Kalle


Ny dag, nya möjligheter...

Jag har alltid avskytt det där uttrycket. "Ny dag, nya möjligheter." Jag har kopplat ihop det med ett ex som hade som hobby att tala om för alla andra hur fel ute de var i livet. Den värsta sorten av vattumän... en med prestationsångest, så till bredden fylld av bitterhet över att han inte stod upp till sina föräldrars höga krav att han hela tiden gick på oss andra om LHS (livets hårda skola) och om hur vi skulle ta vara på våran dyrbara tid... Hans ålder kan ju vara relevant att nämna... Han var 21!
Han studsade upp på morgonen och utropade det där käcka och fruktansvärt präktiga uttrycket. Han hade sina kvaliteter också... mest sorgligt för honom själv att han var så spänd och duktig hela tiden... Vi har inte talats vid på säkert tre år nu och jag hoppas verkligen att livets hårda skola behandlar hopnom värdigare nuförtin än den gjorde då.

Idag är min första skoldag. Jag ska infinna mig på skolan kl 10-12 för introduktion. Det blir troligtvis ganska soft. Information och tips på studieteknik och sånt. Efter skolan har jag en del ärenden att klara av. Jag ska till banken, arbetsförmedlingen och eventuellt en sväng förbi skatteverket. Jag behöver ny legitimation. Mitt pass går ut den här månaden... nu är jag kluven till vad för sorts legitimation jag ska ha. Det hänger ju lite på priset, naturligtvis. 450 kr är dyrt för en liten plastbricka som intygar att jag är jag. Men jag misstänker ändå att det är billigare än passet... Ja ja...vi får se.
När jag gjort mina ärenden ska jag ta mig en sväng om kompis Kalle och se om jag fått nån post, innan jag far tillbaka till Jerusa, där hunden väntar.
Fick förresten svar ifrån csn. Ett riktigt urkass svar som inte svarade på någon av mina tre ställda frågor. Så jag blir tvungen att ringa dem och reda ut trasslet. Intressant det där med mailkontakt... det borde ge mer tid åt den som sitter och besvarar att ta reda på fakta, men så verkar inte fallet.
Jag vill inte gnälla för mycket... det ligger inte i min natur längre. Jag är inget offer för elaka myndigheter och inte heller för livets orättvisor. Jag har på eget bevåg satt mig i den här sitsen och de handlar enbart efter sina lagar. Det kommer ordna sig, det hära.

Nu blir det te och mackor. Kram!

Det ska jävlar inte vara enkelt...

Just nu faller jag offer för min egen tidigare "dumhet"... Fast nej... jag var inte dum då, jag var sjuk. Jag var psykiskt, fyskiskt och socialt nedsatt och kunde inte ha gjort bättre ifrån mig än jag gjorde då och förhoppningsvis ska det räcka med den förklaringen för att jag ska få mina pengar... till slut... slutligen...
Min ansökan till csn kom in den 2e februari. Idag fick jag besked om att ansökan behöver kompletteras innan den 12e mars. Tjo... det här kommer ta tid... känns det som.
I meddelandet står det som följer;



Komplettering av ansökan om studiemedel

Din ansökan om studiemedel måste kompletteras med följande uppgifter:

Du har obetalda årsbelopp för tidigare år. Det betyder att du inte har betalat in det du skulle till CSN. För att du ska få nya studiemedel måste du göra något av följande.

1. Betala dina obetalda årsbelopp. Kontakta CSN så får du uppgift om hur mycket du ska betala och till vilket konto. När du har betalat ska du meddela detta till CSN.

2. Söka nedsättning, alltså betala en mindre del av årsbeloppet på grund av synnerliga skäl och få nedsättning av årsbeloppet. Möjligheten att få nedsättning på grund av synnerliga skäl är mycket begränsad. Ett exempel på synnerliga skäl är om du varaktigt är beroende av försörjningsstöd. Du kan beställa en blankett för nedsättning i Mina sidor på www.csn.se.

3. Hänvisa till synnerliga skäl. Om du har synnerliga skäl kan du i vissa fall beviljas studiemedel trots att du inte betalat dina årsbelopp. Möjligheten att få nya studiemedel på grund av synnerliga skäl är mycket begränsad.


Skolan har meddelat oss att du klarat 300 poäng under den period du senast fick studiemedel. Enligt vår bedömning bör du klara ytterligare 60 poäng. Vi kommer att göra en slutgiltig bedömning när vi ska besluta om du kan få studiemedel.

Du måste därför be din skola att rapportera in samtliga kurser som du har påbörjat och de kurser som du har slutfört.

Om du inte har klarat tillräckligt med poäng kommer din ansökan att tas upp till särskild prövning. Du har dessförinnan möjlighet att skriftligen komplettera din ansökan med upplysningar om eventuella personliga förhållanden som har påverkat dina studier. Vi ber dig styrka det som har hänt till exempel med ett läkarintyg. Du har även möjlighet att kontakta din studievägledare, kurator eller studeranderepresentant. De kan sedan vända sig till CSN för att lämna information

Om du har varit sjuk under perioden ska du anmäla det till Försäkringskassan. Om Försäkringskassan godkänt din sjukperiod, räknar vi inte med veckor då du varit sjuk när vi prövar dina studieresultat.


Din komplettering måste ha kommit in till CSN senast 2009-03-12. Om CSN inte får svar på de begärda uppgifterna kommer ärendet att behandlas utifrån de uppgifter som finns tillgängliga.




Jamen visst... Tidigare årsbelopp misstänker jag vara det jag betalade in i förrgår för att jag inte orkade lägga ner tid och energi på att luska fram var i hel**** jag ska få tag i uppgifter om min årsinkomst för 2008. Jag struntade i det för jag tyckte att det skulle vara lättare så. Jag hoppaas att hela årsbeloppet för 2008 nu är betalt och att jag inte behöver orda mer om det. Min årsinkomst 2008 lär inte ha överstigit 20 000 kr med tanke på att jag bara arbetade under en månads tid. Vilket suger. Verkligen suger... men sådan är verkligheten. Man ska ha haft en årsinkomst på över 100 000 kr för att behöva betala tillbaka till csn. Men som sagt, jag orkade inte lägga tid och energi på att luska rätt på de uppgifterna. Jag betalade istället... med pengar som jag inte har. Men det ordnar sig.

Den andra biten är mycket klurigare. Här talar de om att jag inte läst tillräckligt tidigare för det belopp de betalat ut.
Och det stämmer ju. Jag läste inte klart den 100 poängskurs jag hade kvar att läsa där, höstterminen 2005. Jag klarade det inte. Jag är otroligt glad att jag klarade av att läsa de 300 poäng som jag faktiskt avslutade med tanke på i vilket skick jag var. Något bevis på att jag var djupt deprimerad har jag inte direkt. Jag har ett sjukintyg från 23/1-06. Det var då jag tog mod till mig och gick in på akuten och släppte alla masker... nåja, nästan alla. Sedan dess har jag klättrat och klättrat och klättrat, och till slut hamnat här. Där jag nu skördar frukten av att ha varit i nedsatt skick psykiskt, fysiskt och socialt.
Jag har mailat och frågat om det räcker med att jag styrker min depression med det sjukintyg som utfärdades först i januari, trots att det inte täcker den period då studierna skulle ha varit avslutade. Om det inte gör det så får jag väl helt enkelt inga pengar. Förrän jag läst upp 60 poäng, vill säga... Och det kan jag väl iofs ha gjort om några veckor. Säg en månad.  Håll en tumme eller två åt mig för att csn ska vara mänskliga och inte myndliga och godkänna min ansökan. Pliiiz?

With nothing at all...

Jag kom till världen helt naken, precis som alla andra. 29 år senare känns det som om jag står här naken igen. Det är ingen större skillnad. Jag har levt ett liv redan. Vilket inte var nåt att ha. Så jag vänder det livet ryggen och föds på nytt.
Så här står jag, med alla möjligheter i världen liggandes vid mina fötter.
Det är endast nu, sedan jag kastat bort allt det gamla, som jag kan orka ta dem i min famn och hylla dem.
Så... nu går jag.

Nothing is all I've got... with nothing I can build a fortune...

Puss på er!


Free!!!

Klockan halv nio fyllde jag och äldsta systerson hissen och drog ner till det nyss anlända flytt-ekipaget, med far och näst äldsta systerson. Sen tömde vi allt som var mitt och fick plats på mindre än en och en halv timma. Det gick otroligt smidigt! Men som morsan sa... jag borde ju ha lite rutin på det här med flytt nu...
Detta blev min elfte flytt i ordningen. På tolv år. Bra jobbat, eller hur? Fast det är ju iofs bara en halvflytt... Jag får ju hoppas att jag inte ska behöva ha grejerna magasinerade hos mor och far längre än till månadsskiftet, men det återstår ju att se. ( Just nu tar jag inte ut någonting i förskott. ) 
Vid tio i tio rullade vi ut från Karin Boyes och jag kände en underbar lycka fylla mig från tårna ända upp i hårfästet... Det är över. Jag är fri. Klockan elva var vi framme i Herrljunga och klockan tolv var flytten avklarad och vi lunchade tillsammans med mamma. Nu är jag i Falköping, landad hos kompis Kalle tillsammans med hund.
Råttorna blir inte ormmat. De följde med äldste systersonen hem tillsammans med katten, och ska byta plats med hans råttor, som inte är överrens och därför börjar bli olidliga att ha med att göra. Mina är sams och gosiga, sällskapliga och trevliga. Jag är väldigt glad över att det blev som det blev. Nu kan jag hälsa på dem och katten när jag vill. Toppen!
Jag är glad. Otroligt tacksam över min underbara familj och mina fantastiska vänner. Läget är ... bara bra.
Yay!

Kram!

Right now... in Gothenburough city...

Mia får en musikalisk totalsmocka av Skunk Anansie och jublar högt av lycka.




Why do I sense, benevolence
You stand tall at my great expense
Thick words of gratitude, what a price to pay
Stuck in my throat, I sell every word I say

But I don't want your charity
Twisting me round
I don't want your charity
Keeping me down...

Why does your world keep burying
Gorging much deeper, than it's ever been
Rubbing still harder, salt on my hurt
Licking my burns while I grovel in your dirt

But I don't want your charity
Twisting me round
I don't want your charity
Keeping me down...

You pity me with your tasteless gestures
Gratitude for kind
But your bludgeoned, intentioned objectives
Are screwing with my mind, screwing with my mind

But I don't want your charity
Twisting me round
I don't want your charity
Keeping me down...

But I don't want your charity
Twisting me round
I don't want your charity
Keeping me down...

Utmanad!

Den sjätte bilden i den sjätte mappen på min laptop... är... som följer...

Vafan matte... måste du ta kortet från den vinkeln?



Pasha, i sitt Britney Spears-linne. Hon skäms lite för att sömmen är sprucken... Kanske har hon gått lite hårt åt på maten det senaste?
Jag skickar utmaningen vidare till Dysnomia och Skriet Från Vildmarken och Vardagsliv!

Är det inte underbart?...

Jag ringde skatteverket i tisdags, folkbokföringen, och kollade var jag var skriven nu. Det visade sig att jag kommit på plats på min Falköpingsadress och allt var som det skulle. Jo, jag har en adress i Fkp, men jag bor där inte så värst... luftmadrassen kompisen har för övernattare tillhör inte min favoritsovplats. Det är en tillfällig lösning för att jag ska kunna komma igång med skolan i Falköping och få en inkomst så att jag kan få en egen bostad igen.
Men naturligtvis ska det inte gå så lätt det heller. *flinar*
Nej, ingenting ska gå riktigt lätt för mig den här gången, det är då säkert och sant.
Jag fick avslag på min ansökan hos vuxenutbildningen i Falköping pga att jag inte är folkbokförd i Falköpings kommun. Men vaafaan?! Jag ringde ju och kollade!? Det tar antagligen en stund innan de nya uppgifterna når ut ordentligt... så idag ska jag då åka till Falköping och hämta ut ett personbevis, där det står klart och tydligt att jag VISST är skriven i Falköping, och sedan gå till lärcenter och lämna in det i receptionen. Jag blir lätt trött, det blir jag faktiskt. Men men... ingen panik. Ansökningarna ska vara inlämnade innan den trettonde för kursstarten den tjugotredje, så jag hinner. Ändå? Smidigt? Nånting?
Nu hoppas jag bara att det hinner ordna till sig innan jag får avslag från csn också. Det här börjar likna en parodi. Och jodå, jag skrattar fortfarande åt alltihop. Hellre det än att gråta. Mycket hellre.
Det som är väl och gott i alltihopa är att jag inte hann åka ner till Göteborg igår. Exet ringde och förklarade att jag lika bra kunde vänta en dag till. Så det blir inte dubbla resor... skönt.
Det finns en liten sak till som skulle kunna strula nu. Det är att mitt pass går ut den här månaden. Men nog ska det väl gälla månaden ut väl? Annars får jag inte ut något personbevis... *suckar*
Have a nice day!




Uppdatering.

Jag fick skjuts till skatteverket av Kalle och där gick det på mindre än två minuter att få ut ett personbevis. Tack för det skatteverket. ;0) Sedan gick jag raka spåret till lärcenter och lämnade det till rätt person. Hon kunde lova mig att lägga till det till mina handlingar och nu ska jag för tredje gången ansöka till skaraborgsdistansen. Tredje gången gilt huh?
Sen hoppa jag på tåget, precis som det var tänkt, och nu är jag på plats i ruinerna... Det är ungefär så det känns faktiskt. Som ruiner. Ser ut som om tredje världskriget har dragit fram här, ungefär. Det ska bli väldigt skönt att slippa komma tillbaka hit något mer. Det här är sista sucken. Jag står lamslagen inför packandet just nu. Vill sätta igång direkt, men vet inte var jag ska börja. Skriva lista? Jag är lite emot det sedan behandlingen. Men i ett sånt här läge måste jag nog ha en lista va?
Här stinker gammal inpyrd rök... yuck yuck yuck... jag mår illa av det nuförtin. Och idag har jag varit rökfri i sex hela månader. Ett helt halvår! Det ni. Det betyder ju att jag har tjugo månaders nykterhet också. Jojomen. Gytt mos!

Yay me.

Okej då vafasen...

Kan inte låta bli... här har ni Saabs reklamfilm...




Och här är inte Lolita... men en bra informationsfilm...  Old... very old news... men ändå aktuellt...


Flytten går på lördag...

men då går den också så in i hel........ ;)


Här är en
liten visa som väckte dubbla känslor, pga den reklam film som gjorde den känd över hele världen...
I reklamen visades en späckhuggare som hålls fången under fruktansvärda förhållanden (för en späckhuggare vill säga) och visas upp för allmänheten genom att tvingas göra olika små tricks inför publik.
Jag vet inte hur det har gått för späckhuggaren, en annan dag ska jag lägga till information om den men inte nu för det hinner jag inte. jag vill bara säga att jag tyckte att "djurvännerna" den här gången gapade på fel syndare. Reklamfilmen visade valen, och budskapet var så solklart att ingen kan misstolka det. Den som gjort reklamen visade på människans grymhet och samtidigt skreks det ut ur tvapparaternas högtalare det enda som man som människa vill tro att den stackars valen ville få sagt. "RELEASE ME!!!" Jag tycker inte att de gjorde fel, tvärtom. Jag tycker att det var bra att de visade upp späckisen så att världen fick se den och starta en debatt om den. Så tyckte jag. Tack för en fantastisk låt, by the way, och tack för att jag fick upp ögonen för en stackars späckhuggare i USA...
Just nu, stämmer jag in i låten, och går och lagar till lite chili con carne... Bye!



Release me!

Trött...

Jag är lite trött och hängig idag. Sitter ensam fram till kvällen och vet inte riktigt vad jag ska hitta på med tiden. Jag kan behöva vara lite ensam iofs, det skadar aldrig. Jag behöver skriva och meditera och bara vara med mig själv allena inför det stora, ofrånkomliga och omtumlande som står framför mig redan i morgon och sedan veckan ut.
I morgon är den tisdag då jag lämnar bubblan och ger mig ut i verkligheten. Till packning, nedmontering av möbler, städning och ?djurförsäljning?.. Råttorna ska till djuraffären där de säljs i första hand som sällskap och i andra hand som ormmat... och nej, jag tycker inte att det är hela världen. Det är riktigt fina råttor, det är det... de är sällskapliga, gosiga, roliga och vackra. De gör sig bäst som husdjur. Men är det så att ingen vill ha dem och jag inte kan ta dem tillbaka så får de helt enkelt bli en stor orms middag. Ormarna behöver också mat. Jag är bara glad att jag slipper ta dem till en veterinär och själv ta dem av daga.
Katten har haft tre intressenter so far. En kvinna ska komma och titta på honom på onsdag, men jag är väldigt tveksam till det hemmet. Förmodligen kommer han inte åka med henne hem om det inte känns väldigt, väldigt rätt där och då. Hon var trevlig, hade koll på vad katter behövde och någon katt kommer förmodligen bli väldigt lycklig i hennes hem... men jag tvivlar på att Frasse blir det. Han är speciell av sig... och nej, jag tillskriver honom inga mänskliga egenskaper. Han är egen. Väldigt egen.
En annan av intressenterna var en äldre kattdam som sökte sällskap. Jag skrev i annonsen att han ville vara ensamkatt. Jag skrev det av en anledning... Frasse är inte snäll mot andra katter. Han tycker inte om dem. Han vill vara ensam ägare till sin matte/husse. Den tredje intressenten är systerson, och det är naturligtvis han som lockar mest. Då är kissekatt kvar i familjen och jag har en möjlighet att ta honom tillbaka ifall det inte fungerar. Vi får se helt enkelt, hur det blir. Det kommer visa sig tids nog.
Fram till fredag ska jag vistas i lägenheten, vilket känns sådär halvroligt. Jag vill helst inte sätta min fot där mer. Inte för att jag inte klarar av att umgås med exet, eller för att lägenheten är den äckligaste i hela världen, utan för att jag är färdig med det stället. Jag är färdig med allt som var där. Jag har redan lämnat det bakom mig.
Det positiva är att på fredag får jag lämna platsen på alldeles riktigt. Då tar jag mina saker och försvinner. Pappa ska köra flyttlasset, systerson ska hjälpa till att bära, sen far vi hem till mor och far och äter en god kvällsmat, sover skönt med min hund (älskade, saknade) tätt intill. Lördagen blir det Falköping med råttorna, in på djuraffären med dem, sen är jag... fri.


Stevie Wonder, Free!



Free like the river
Flowin' freely through infinity
Free to be sure of
What I am and who I need not be
Free from all worries
Worries prey on oneself's troubled mind
Freer than the clock's hands
Tickin' way the times
Freer than the meaning of free that man defines
Life running through me
Till I feel my father God has called

Me having nothin'
But possessing riches more than all
And I'm free
To be nowhere
But in every place I need to be
Freer than a sunbeam
Shinning through my soul
Free from feelin' heat or knowing bitter cold
Free from conceiving the beginning
For that's the infinite start

I'm gone - gone but still living
Life goes on without a beating heart

Free like a vision
That the mind of only you can see

Freer than a raindrop
Falling from the sky
Freer than a smile in a baby's sleepin' eyes

I'm free like a river
Flowin' freely to infinity
I'm free to be sure of what
I am and who I need not be
I'm much freer - like the meaning of the word free that
crazy man defines
Free - free like the vision that
The mind of only you are ever gonna see
Free like the river my life
Goes on and on through infinity

RSS 2.0