Man ska inte...

Man ska inte kasta ut önskningar som man inte vill ska bli uppfyllda. Det är dagens stora lektion. Jag tyckte att det var motigt att gå upp i morse. Jag var sur och grinig och inte alls på humör. Jag muttrade om idiotiska tisdagar och om att jag inte vill sitta i två timmar på ett tåg för att närvara på en timmas lektion. Men jag gick upp. Jag gjorde mig i ordning. Jag var påklädd och klar och skulle just gå när jag gjorde den vanliga checklistan på att allt var med... och allt var inte med.
Mitt pendelkort... flerkommun plus a 1080 kr... var borta. Jag vet exakt var jag hade det sist. Jag sökte ändå igenom alla väskor, alla fickor, hela förbannade lägenheten. Borta. Jag var halvt hysterisk när jag ändå sprang ut för att hinna med bussen, beredd att betala kontant. Men då var det för sent. Bussen for förbi mig innan jag ens hunnit ut till vägen.
Det var viktigt att jag gick på den här lektionen. Det finns en liten möjlighet till att jag blir utkickad ifrån den nu. I och för sig på grund av missförstånd mellan mig och läraren, men ändå. FAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!!!!!!!
Jag försökte ringa honom, men han var inte på plats. Så jag fick maila istället. Förklara läget. Vi får se hur han väljer att ta det.

Jag hittar inte kortet... 1080 kr av de 8600 kr jag har i inkomst... borta. Jag har storbölat, smågråtit, letat mer, letat ute, letat inne. Sökt... sökt överallt. Faktum kvarstår... kortet är borta. Det är för mig en mindre katastrof... faktiskt. Jag kan inte köpa ett nytt och jag kan defenitivt inte sitta och betala kontant. Kanske besvarar det här några av frågorna i föregående inlägg. 

Så... då blir jag väl hemma idag. Det var ju det jag bad om. Det var inte vad jag ville. Jag ville gå på lektionen, komma på god kant med läraren och säkrat min plats i kursen. Det var vad jag verkligen ville. Så... vad fan ska jag göra nu?

Jag vet inte...

Ingenting är säkert med någonting just nu. Jag lever i limbo... balanserar på vågen... står längst ut på trapetsen men tvekar att hoppa. Jag ställer frågor till mig själv som jag inte kan besvara. Är jag lycklig? Är det här vad jag vill? Vad vill jag ha? Vad behöver jag? Det känns bekant. Det är hemvant för mig att tänka sådär. Det är att vara hemma att hela tiden försöka avgöra nästa steg men aldrig riktigt veta om jag någonsin kommer komma fram.
När ingenting som jag ser, när jag ser mig omkring känns igen, utan allting är främmande och andras, då vet jag inte var jag står eller var jag hör hemma. Vågen väger åt än det ena hållet, än det andra och jag står i mitten och håller balansen ena stunden medan jag i nästa sekund själv vippar brädan...
Mina kläder är återigen utan garderob, de ligger i en hög på ett golv. I en resväska som jag kan packa och ta med mig när jag vill. Problemet är att jag är trött. Jag är inte så rastlös längre. Jag har ledsnat på min egen rotlöshet. Jag vill trycka ner mina tår i den leriga jorden och slå rot. Det är vad jag behöver, det är svaret på en av frågorna. Nästa fråga är... Hur når jag dit? Hur finner jag den lera som är bördig nog att växa i? Var finns det sediment som livets flod samlat just för mig? Med rätt beståndsdelar och mineral för min benmärg att frodas i?
Nej, ingenting är säkert med någonting just nu. Jag tittar ut över trapetskanten och får svindel... tar trappan tillbaka ned och sätter mig på basängkanten med benen i vattnet. Ett skvalp med foten skapar en våg... kanske balanserar jag ut på den, kanske stannar jag kvar.

Stulen enkät...

Har du sett din bästa vän gråta?

Ja...

Vad åt du senast?
Vegetarisk paj...

Har du fått någon komplimang idag?

Oh ja... många till och med.

Har du varit med i en rättegång?

Nej, men tittat på.

Är du polare med grannarna?

Grannar? Var då?

Vilka språk pratar din pappa?

Svenska.

Vilka länder har du bott i?

Sverige. Det räcker gott för mig.

Senaste piercingen?

Har ingen.

När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?

Från Herrljunga till Falköping i går.

Har du däckat/spytt för att du druckit?

Ja oh ja...

Har du äggat någon?

Ja.

Har du täckt någons hus med toalettpapper?

Nope.

Pratar du fortfarande med personen du kysste senast?

Jaa.

Har du haft en stalker?

Nej, inte vad jag vet.

Minns du dina/din musiklärares namn?

Ann-Marie, Vidar och.... tja... det var nog dom.

Hur bra är din syn?

Falköga... men översynt så det skapar ofta spänningar i nacke och axlar samt yrsel. Glasögon bör provas ut igen inom kort.

När var du på fest senast?

Det var ett tag sen...

Vad skulle du säga om jag sa att jag var kär i din bror?

Sorry, men han är upptagen.

Har du varit utomlands?

Jaa. USA, England, Spanien, Grekland, Frankrike, Belgien, Tyskland, Danmark, Norge, Finland... och kanske nå mer...


Har du sett din bästa vän naken?

Japp.

Vilket är det bästa bröllopet du varit på?

Det vet jag inte...

.
Var är dina syskon just nu?

Förmopdligen hemma och glor på tv. En syster jobbar.

Vad var den senaste drömmen som du minns?

Att någon var väldigt arg på mig för att jag hade betett mig väldigt dumt. Men jag sa förlåt och så var det bra.

Vem ringde dig senast?

Conny

Vilken tid gick du upp i morse?

Nio...

Vad ska du göra i helgen?

Jag ska umgås med Conny.

Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?

Mhmm god damn! Vill bara piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip!

När var du riktigt sjuk senast?

Minns inte.

Vem är den senaste kändisen du såg?

Rolf Lassgård, tror jag...

Vad finns i din backficka?

Har ingen...

Har du färglinser?

Nej.

Vad gjorde du klockan 2 i natt?

Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip!

Vad är det första du gör på morgonen?

Stänger av alarmet, går på toa, går och lägger mig igen

Vad ska du göra efter det här?

Äta!

Vad ser man utanför ditt fönster - Utanför detta fönstret ser jag skog.
Lyssnar du på musik nu - Nej.
Om ja, vad
Vad har du på dig - Svartvita joggingbyxor. Tisha... underkläder.

Senast du...

Skrattade - För en stund sen åt nåt McLovely sa.
Grät - I går när jag hade lämnat killarna och skulle "hem" till ett tomt hem...
Filmen du såg - Angela.
Tuggade tuggummi - Det var några veckor sen.
Drog ett skämt - Igår...
Sjöng en sång -  Ca en timma sedan.

Vem var den sista personen...
Du nuddade - McLovely
Du pratade i telefon med - McLovely
Du msnade med - En msn-bekant vid namn Sven.
Du kramade - McLovely
Du skällde på - Hunden...
Du sportade med - Hunden...


Cirkus Miramar tonite....




I kväll ska
jag och mina syskonbarn Daniel och Malin samt en kompis till Malin ge oss av mot Trollhättan. Där ska vi insupa den speciella atmosfären som bara uppstår när Cirkus Miramar står på scen. Releasepartyt för deras nya skiva Ici! Politico! går av stapeln vid halv åtta i Trollhättans Kulturbar. Jag själv hade absolut föredragit pianobaren, men det var så länge sedan jag var i Trollhättan att jag inte ens vet om den existerar längre. Det är en liten trång och murrig lokal på källarplan av en restaurant... och där upplevde jag en förtrollande afton en gång för tusen år sen...
Nu är det ungefär hundra år sen jag såg Miramar sist, men enligt systerdottern så håller Pär Mauritzon fortfarande publiken i ett förtrollat grepp från första låt till sista. Hon är lika gammal nu som jag var då jag såg dem första gången... så kanske det går an på ålder? Jag hoppas att så inte är fallet... jag är absolut redo att bli förtrollad... Sista gången jag såg bandet var på en unplugged-spelning på samma plats där de är idag, och jag måste erkänna att jag blev gruvligt besviken. Det blev liksom aldrig stämning. Publiken satt utströdda på stolar vid cafébord i lokalen och bandet liksom slokade uppe på den lilla skruppliga scenen. Vi åkte hem till Göteborg den gången, ett gäng sorgliga figurer, och tyckte att Miramar hade tappat greppet... fast vi nog iofs insåg att det var det där med unplugged som kanske inte varit den bästa av idéer. Eller.... nej... neeej! Nu ljög jag. Jag såg ju Miramar på Henriksberg i Göteborg sist jag såg dem. Det var en riktigt finfin spelning, tyvärr fullsmockat med folk, och jag som är så liten såg inte mycket förutom då jag klättrade upp på Gizmos rygg och halvt ströp stackarn. Resten av den kvällen vill jag helst glömma att minnas... men spelningen var bra. Ja, det var den.
För er som inte hört bandet förut så vill jag slunga ut en försiktig önskan. Bestäm er inte direkt. Lyssna in er. Ta in texterna, som är den mest utsökta poesi jag kan tänka mig, och lyssna inåt. Det är rysande briljant... och jag lovar att det inte är ofta jag använder de orden om ett band. Speciellt inte ett litet svenskt band. Ett utdrag av den extatiska poesin, från förr men ändå, kommer här;

Ett giftigt hjärta

Jag kysser min spegelbild
så illa det smakar
förtappad förspilld
det är något som saknas
jag har inte tid
och jag har inte pengar
att cirkla mitt liv
i allt snävare svängar

en febertyngd stad
i slöjor för minnet
av snirklad brokad
som rinnande sammet

Jag dricker min vodka
Du tiger Din smärta
jag dricker min vodka
-mitt gift för Ditt hjärta

En natt som den här
när timmarna flyger
och dimmorna är
av mörknande tyger

så skriker en korp
ur tiden och dimman
genom seklernas varp
att nu ta Dig samman

vad smakar en spegel
mer än bilden den speglar
en oskriven regel
förskjut Dina reglar

Äntligen!

Jag ska få en alldeles egen inkomst. Snart. Den kommer in på mitt konto inom en vecka. Och om två veckor kommer en utbetalning till. Det innebär att jag har en möjlighet att betala av mina mest akuta skulder och sedan kan börja söka lägenhet igen. Jag kan alltså snart ha någon alldeles egenstans att bo. Beskedet gjorde mig helt lipigt lycklig. Shit vilken tung sten som trillade från mitt bröst. Jag fyller år om en vecka... bättre present kunde jag inte fått.
Tack csn. Tack Sverige.

Idag ska jag försöka hitta en miniräknare under hundralappen. Det blir spännande. Det finns en på Clas Ohlssons för 139 kr... men jag får fasen bara ihop 100 kr... tror jag.

Hejs!

ENkät!

Onödigt vetande

Ditt namn? Mia-Terese
Födelseår? 1980
Hur lång är du? 158 cm
Spelar du något instrument? tvärflöjt har jag spelat men inte längre... vill spela bas
Dina första tankar när du vaknar? Befria mig från mina negativa tankebanor och låt mig vara till nytta för andra idag.
Är du hungrig? fJag börjar bli.
Vart befinner du dig just nu? I Connys soffa
Biter du på naglarna? Ja, om de flisar sig.
Vad är du bra på? Att skriva, tala, sjunga och vara.
Har du några husdjur? Ja, en hund.
Vad heter din farmor och farfar? De hette Sven och Iréne
Vem vet mest om dig? Jag.
Vad vill du ha just nu? En varm kram.
Ditt mål i livet? Frihet.
Rädd för? Massor av saker... men jobbar med det.
Har du någon vän du känt i 10 år? Ja, några.
Har du körkort? nej
Pepsi eller Coca cola?  Coca cola... men föredrar vatten.
McDonalds el. Burger King? Burger King
Sjunger du? Ja, hemma, mest hela tiden.
Vad har du för skostorlek? 37
Vill du gifta dig? ja, nån gång vill jag nog göra det igen
Är du en hälsogeek? Nej, men försöker tänka på vad jag stoppar i mig.
Kommer du överens med dina föräldrar? Ja. Vi kommer bra överrens numera.
Din hårfärg och frisyr? Uppklippt page med indiantofsar.
Skorna du hade på dig idag? Undergroundkängor 20-håls
Grönan eller Liseberg? Liseberg. Givet.
Vad sover du i? Beror på var jag sover...
Kläder du hade på dig idag? ETt par gubbabyxor från H&M, en tisha från vero moda, bh och kalsonger.... (måste tvätta)
Favoritfärg på kläder? Svart, brunt, grått och rött
Vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Jag skulle vilja ha en hel garderob med nya, fräscha kläder.
Tatueringar du har? En orm på armen, Mrs Agony på höften samt ett kinesiskt tecken för vilt djur på vristen.
Piercingar du har? None.
Har du glasögon? Ja.
Hur ser din plånbok ut? Liten i jeanstyg.
Din perfekta Pizza? Massa sås, massa kött, massa ost...
Randigt, rutigt eller blommigt? Rutigt! SKA! och randigt...
Favoritårstid? Våren.
Favoritmat och dryck? Det är klurigt med favoritmat... Just nu är pannbiff med stekt lök och kokt potatis favoriten.
Favoritdjur? Hund, katt, råtta, häst.
Favoritparfym? DKNY Be Delicious
Vad köpte du senast? En banan för fyra kronor.
Hur mycket pengar har du? Nej. Det har jag inte.
Hur svarar du i telefonen hemma? Hemma?
Hur svarar du i mobilen? Aa de e Mia. Eller Mia direkt kan jag hjälpa till med något? Nej... det senare var lögn.. men vill...
Vem ringde du senast? Mina barns far.
Sov du ensam inatt? defenitionsfråga
Vem sov du senast över hos? Sover över varje natt. Hos Conny natten till idag.
Vad gjorde du kl 08 imorse? Svor över att jag hade missat tåget till skolan.
Vad gjorde du för 15 min sedan? Pratade med Kalle på msn.
Det sista du sa högt? Gå och lägg dig.
Det senaste någon sa till dig? Hej!
Vad har du druckit idag? vatten
Vad var det senaste du åt? ett grönt äpple
Vad är det för färg på din ytterdörr? jag har ingen ytterdörr
Vad är det för väder hos dig nu? kallt och ruggigt
Godaste glassmaken? Pecan
Sover du tungt? Jadå, rätt så.
Drömmer du mardrömmar? Ja. Det händer.
Favoritklädsel? Kjolar och klänningar.
Vad ser du om du tittar till höger? En bokhylla
Vad ska du göra härnäst? Gå på toaletten.
Humör just nu? Lite ledsen och orolig.
Favoritgodis? Filidutter.
Sommarplaner? Jobba, jobba, jobba.
Hur många kuddar sover du med? två, en, ingen
Morgon eller nattmänniska? Natt... men gillar morgonen.
Har du dåligt morgonhumör? Japp.
Snarkar du? det händer
Stökigt el välstädat? Helst städat.
Vad längtar du mest efter just nu? Värme.
Om du fick väcka någon från de döda, vem skulle det vara? Brorsan. Men det skulle vara hemskt samtidigt... usch...
Vad väntar dig om 10 år? Trygghet, frihet och oberoende.
Vad luktar det just nu om du sniffar lite? Känner inget... är täppt i näsan.
Saknar du någon nu? Ja...
Snus eller cigaretter? snus
Vill du ha barn? jag har barn
Är du snäll? ja, det är jag allt
Är du blyg? ja, lite
Tycker du att du har fin dialekt? Nä fy fäen... den e hämsker!
Har du spytt i någons knä? jag vet inte... det tror jag inte.
Syskon och deras ålder? Nina 49, Nina 42, Tove 39, Tomas 37 och Sven som gick bort då han var 27.
Tycker folk du är snygg? Ja om jag anstränger mig... men mest söt.
Har du använt någon hårprodukt idag? Japp... spray... och shampo.
Har du bråkat med någon idag? Ja, med min hund.
Vad har du för planer till helgen? Jag ska vara ensam med hunden och vila mig. Kanske plugga en del.
Är du sugen på något nu? Ja... mat.
Har du kvar dina barndomsskivor? Barndomsskivor... Jodå. Ronny o Ragge räknas väl dit. Hihi.
Brukar du bada i sjöar om somrarna? Ja, om de är fräscha och har sand eller klippbotten.
Nämn en bra film? Orlando
Vem får en kram? Idag får mamma en kram.
Brukar du läsa horoskop? Ja, det händer.
Kan du baka bullar? Ja, kan kan väl alla?
Hund eller katt? Båda...
Sängstorlek? jag äger ingen säng...
Müsli eller corn flakes? müsli
Hur ser du ut idag? fräsch, busig och lite trött
Vad såg du senast på tv? En dokumentär om en rysk ubåt som satt fast på botten. Jag fascineras av det marina...
Tycker du om din far? Jag älskar min far.
Tycker du om din mor? Jag älskar min mor också. Jag är glad att jag har dem.
Vem i din släkt pratade du senast med? Mamma.


RSS 2.0